Rode curry kip-spiesjes met kokosmelk (advertorial)

Net even anders: gebruik rode currypasta als marinade! Bijvoorbeeld zoals deze kipspiesjes. Maak er nog een kokos-currysausje bij, rijst en je hebt zó je maaltje op tafel staan.

340 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de satéprikkers 15 min. weken in koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kip met de helft van de currypasta, limoenrasp, ui en 30 ml kokosmelk (per 10 stuks). Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in stukjes van 3 cm. Meng de rest van de currypasta met de rest van de kokosmelk en 1½ el limoensap (per 10 stuks). Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 5-10 min. inkoken. Rijg de kip, ui en paprika om en om op de prikkers.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in delen 10-15 min, keer regelmatig.

  4. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de spiesjes met de kokosrasp.

  5. Serveer de kipspiesjes met de rijst, koriander en kokos-currysausje.

Rode curry kip-spiesjes met kokosmelk (advertorial)

Net even anders: gebruik rode currypasta als marinade! Bijvoorbeeld zoals deze kipspiesjes. Maak er nog een kokos-currysausje bij, rijst en je hebt zó je maaltje op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig