Laat de satéprikkers 15 min. weken in koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kip met de helft van de currypasta, limoenrasp, ui en 30 ml kokosmelk (per 10 stuks). Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in stukjes van 3 cm. Meng de rest van de currypasta met de rest van de kokosmelk en 1½ el limoensap (per 10 stuks). Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 5-10 min. inkoken. Rijg de kip, ui en paprika om en om op de prikkers.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in delen 10-15 min, keer regelmatig.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de spiesjes met de kokosrasp.
Serveer de kipspiesjes met de rijst, koriander en kokos-currysausje.
Rode curry kip-spiesjes met kokosmelk (advertorial)
Net even anders: gebruik rode currypasta als marinade! Bijvoorbeeld zoals deze kipspiesjes. Maak er nog een kokos-currysausje bij, rijst en je hebt zó je maaltje op tafel staan.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rode curry kip-spiesjes met kokosmelk (advertorial)
Net even anders: gebruik rode currypasta als marinade! Bijvoorbeeld zoals deze kipspiesjes. Maak er nog een kokos-currysausje bij, rijst en je hebt zó je maaltje op tafel staan.

hoofdgerecht
10 porties
340 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Laat de satéprikkers 15 min. weken in koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kip met de helft van de currypasta, limoenrasp, ui en 30 ml kokosmelk (per 10 stuks). Laat 30 min. marineren in de koelkast.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in stukjes van 3 cm. Meng de rest van de currypasta met de rest van de kokosmelk en 1½ el limoensap (per 10 stuks). Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 5-10 min. inkoken. Rijg de kip, ui en paprika om en om op de prikkers.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in delen 10-15 min, keer regelmatig.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de spiesjes met de kokosrasp.
Serveer de kipspiesjes met de rijst, koriander en kokos-currysausje.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
700 g scharrelkipdijfilet
2 rode uien
1 biologische limoen
70 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta
270 ml Fairtrade Original kokosmelk in blik
300 g Fairtrade Original jasmijnrijst
3 paprika's
3 el zonnebloemolie
15 g verse koriander
2 el biologische kokosrasp
Dit heb je nodig
sateprikkers