Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika uit het pakket in blokjes. Snijd de prei in halve ringen, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Scheur de oesterzwammen in repen.
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Meng de oesterzwammen met de kruidenmix voor oesterzwammen en helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en rode peper 2 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en prei toe en bak 3-4 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix voor rijst en de tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en roer goed door.
Voeg de bouillon toe, zorg dat de rijst helemaal onderstaat. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-18 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Het geheel moet een romige, maar niet te natte consistentie hebben. Voeg een beetje extra water toe indien nodig
Verdeel de krokante oesterzwammen over de rijst met groenten en serveer.
AH verspakket Culi's Keuze krokante oesterzwam met boontjes en gele rijst
Vanavond rijst? Why not? Ga voor deze vrolijk gekleurde rijst met lekker veel groente met het verspakket van Hugo Kennis.
45 min. bereiden / 25 min. oventijd
4 ingrediënten
- combinatietipBestrooi voor serveren met fijngesneden koriander of platte peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Culi's Keuze krokante oesterzwam met boontjes en gele rijst
Vanavond rijst? Why not? Ga voor deze vrolijk gekleurde rijst met lekker veel groente met het verspakket van Hugo Kennis.

hoofdgerecht
4 personen
45 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika uit het pakket in blokjes. Snijd de prei in halve ringen, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Scheur de oesterzwammen in repen.
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Meng de oesterzwammen met de kruidenmix voor oesterzwammen en helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en rode peper 2 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en prei toe en bak 3-4 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix voor rijst en de tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en roer goed door.
Voeg de bouillon toe, zorg dat de rijst helemaal onderstaat. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-18 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Het geheel moet een romige, maar niet te natte consistentie hebben. Voeg een beetje extra water toe indien nodig
Verdeel de krokante oesterzwammen over de rijst met groenten en serveer.
combinatietip:Bestrooi voor serveren met fijngesneden koriander of platte peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg AH Culi's Keuze krokante oesterzwam met boontjes en gele rijst verspakket
250 g oesterzwammen
600 ml water
4 el milde olijfolie