Pasta met saus van groene groenten
Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g volkorenpenne
- 150 g diepvries tuinerwten
- ½ courgette
- ½ teen knoflook
- 8 g verse peterselie
- 2 el (olijf)olie
- 50 g zuivelspread naturel
- 30 g geraspte kaas 30+
- ½ el geroosterde pijnboompitten
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.
- Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.
- Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.
bereidingstip:
Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 200 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pasta met saus van groene groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met saus van groene groenten
- 150 g volkorenpenne
- 75 g diepvries tuinerwten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de erwten toe. Giet de pasta en erwten samen af.
- ½ courgette
- ½ teen knoflook
- 8 g verse peterselie
Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.
- 2 el (olijf)olie
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper.
- 75 g diepvries tuinerwten
Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.
- 50 g zuivelspread naturel
Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
- 30 g geraspte kaas 30+
- ½ el geroosterde pijnboompitten
Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.
bereidingstip:
Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.