Zuppa alla pavese met romanasalade

Advertentie
Ingrediënten
- 1 krop sla (romana)
- 1 blik artisjokharten ((400 g) uitgelekt en in kwarten)
- 1 kleine rode ui (in fijne ringen)
- 1 cup Italiaanse (pestodressing (koelvers 100 g))
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 4 plakken brood (in dikke plakken (bv. vloerbrood meergranen))
- 2 eetlepels boter
- 4 eieren
- 150 g pittige kaas ((bijv. grana padano) geraspt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scheur de sla grof, was en droog hem goed. Verdeel de sla met de artisjokharten en rode ui over een platte schaal. Besprenkel de salade met de pestodressing. Breng de bouillon aan de kook. Rooster de sneden brood lichtbruin. Besmeer de sneden aan een kant met de boter. Leg het brood met de beboterde kant naar boven in 4 diepe borden. Breek boven elke snee voorzichtig een ei; zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Schenk de bouillon langzaam in de borden. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en strooi de kaas erover. Serveer de schaal salade bij de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 48 g
- vet 39 g