bewaar
Champignonrisotto met Port Salut en rucola
Champignonrisotto met Port Salut en rucola
bewaar

Champignonrisotto met Port Salut en rucola

Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto.

25 min. bereiden
671waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

risotto ai funghi

1

bospaddenstoelenbouillontablet

1

ui

500 g

champignons

1 el

traditionele olijfolie

185 g

Port Salut roodkorstkaas 50+

75 g

rucola

Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto.

Aan de slag

1

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe.

2

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor.

3

Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Neem de pan van het vuur en schep de blokjes kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over diepe borden. Garneer met de rucola.

variatietipHet bospaddestoelenbouillontablet kun je vervangen door een groentebouillontablet.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.