Ovenrisotto

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
184
Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 100 g schwarzwalder schinken ((vleeswaren), in reepjes)
- 300 g risottorijst (zak 500 g)
- 750 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries))
- 50 g Grana Padano ((kaas), geraspt)
Keukenspullen
- ovenschaal (Ø 24 cm), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de ham toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper.
- Schep de risotto in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij, roer door. Bak in de oven in ca. 35 min. gaar.
- Kook de tuinerwten in 3 min. beetgaar. Schep samen met de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Catalaanse worstjes.

Ui snipperen
instructievideo
- 00:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 77 g
- vet 18 g