Ovenrisotto met spek en prei
Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! De oven doet bij dit recept namelijk het meeste werk.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g magere spekreepjes
- 3 preien
- 300 g risottorijst
- ½ groentebouillontablet
- 750 ml kokend water
- 225 g extra fijne tuinerwten
- 125 g crème fraîche
Keukenspullen
- ovenschaal (Ø 26 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
- Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 960 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Ovenrisotto met spek en prei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenrisotto met spek en prei

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 200 g magere spekreepjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit.

- 3 preien
Was ondertussen de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in stukjes.

Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur.

- 300 g risottorijst
Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

- ½ groentebouillontablet
- 750 ml kokend water
Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven.

- 225 g extra fijne tuinerwten
- 125 g crème fraîche
Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.

Bon appétit!