Carpacciorolletjes met rode portsaus
De kruidig-zoete portsaus smaakt perfect bij de carpaccio.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 7½ g verse tijm
- 7½ g takje rozemarijn
- 250 ml rode port
- 492 g carpaccio (pakje à 123 g)
- 200 g paddenstoelenmelange (schaal)
Advertentie
Bereiden
- Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.
- Rol alle plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal. Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.
- Schenk saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.
variatietip:
De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 120 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 345 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Carpacciorolletjes met rode portsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Carpacciorolletjes met rode portsaus
- 7½ g verse tijm
- 7½ g takje rozemarijn
Snijd de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn fijn.
- 250 ml rode port
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.
- 492 g carpaccio
Rol plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vork. Leg op een grote schaal.
- 200 g paddenstoelenmelange
Snijd paddenstoelen in stukken en voeg toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig.
Schenk de saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi deze met Parmezaanse kaas uit het carpacciopakket.
variatietip:
De portsaus is ook lekker bij opgerolde plakjes rosbief.