Bbq-recepten met tomaat
Van salade en salsa tot tomatensaus en bruschetta. De lekkerste recepten op een rij!

2x Bruschetta van de barbecue
Ingrediënten
12 personen
50 ml
balsamicoazijn
20 g
suiker
1
brood pain rustique
4 el
extra vierge olijfolie
1 teen
knoflook
1 pak
fijne tuinboontjes
3 el
magere kwark naturel
30 g
Pecorino Romano
1 bakje
munt
½ bakje
basilicum
1 bakje
tomatenmix
30 g
Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer, barbecue of grillpan, aluminium barbecuegrillschaal
- Breng de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken en vervolgens afkoelen.
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd het brood in 12 sneetjes. Besprenkel 1 kant met de olie. Gebruik je de barbecue, leg dan het brood in de grillschaal. Gril 8 min. Keer halverwege. Wrijf beide kanten van de bruschette in met knoflook. Leg op een schaal.
- Dubbeldop de tuinboontjes. Doe met de kwark, Pecorino en 2/3 van de munt in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Besmeer 6 bruschette ermee en garneer met de rest van de munt. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de tomaten over de 6 andere bruschette. Garneer met een paar streepjes balsamicosiroop en wat Parmezaanse kaas.