Bbq-recepten met varkensvlees
Bbq-recepten met varkensvlees

Bbq-recepten met varkensvlees

Bereid je voor op een zwoele zomeravond. Steek de kolen maar aan, hier vind je de beste barbecuerecepten met varkensvlees.

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

  1. Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbare bak. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de hele vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor.
  2. Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in de afgesloten bak 30 min. marineren buiten de koelkast.
  3. Spoel ondertussen de rabarber af onder koud stromend water. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van ca. 1 cm. Snijd de repen in stukjes van ca. 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarberstukjes 6 min. tot ze uit elkaar beginnen te vallen, maar nog net een beetje structuur hebben. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  5. Rijg de stukjes varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Serveer de spiesjes op een bord en besprenkel met de helft van de rabarbersalsa. Serveer de rest van de salsa erbij.