Eierkoeken
Eierkoeken

Eierkoeken

Zo uit de zak of zelfgemaakt: eierkoeken zijn een favoriet tussendoortje en wij snappen wel waarom. Heerlijk zacht en luchtig, hier wil je van blijven happen.

Eierkoek recepten

Eierkoeken maken: zo doe je dat
Eierkoeken maken: zo doe je dat

Eierkoeken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 6 porties
  • 1 citroen
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g tarwebloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Nodig in de keuken

  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
  2. Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
  3. Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
  4. Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.