Eierkoeken
Zo uit de zak of zelfgemaakt: eierkoeken zijn een favoriet tussendoortje en wij snappen wel waarom. Heerlijk zacht en luchtig, hier wil je van blijven happen.

Eierkoeken maken: zo doe je dat
Ingrediënten
6 porties
1
citroen
2
middelgrote eieren
100 g
kristalsuiker
100 g
tarwebloem
½ tl
bakpoeder
½ tl
zout
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
- Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
- Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
- Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.