Doe de bloem met het zout in een beslagkom. Voeg de eieren toe. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de melk toe en mix tot er een dik beslag ontstaat zonder klontjes. Voeg ⅓ van de boter toe.
Verhit wat boter in een kleine koekenpan en schep met een grote lepel wat beslag in de pan. Draai de pan een beetje rond, zodat er een mooi flensje ontstaat. Bak het flensje op niet te hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant lichtbruin. Keer het flensje voorzichtig om met een pannenkoekmes en bak ook de andere kant lichtbruin.
Laat het flensje uit de pan op een bord glijden. Houd het flensje warm onder aluminiumfolie en zet het bord op een pan met een laagje kokend water. Bak op dezelfde manier de andere flensjes en stapel ze op elkaar.
Flensjes recepten
Een flensje is het dunnere en kleinere broertje van de pannenkoek, maar net zo veelzijdig. Kies je voor zoet of voor hartig? Mix bijvoorbeeld spinazie door het beslag. Of serveer de flensjes met wat vanille-ijs. Simpel en klassiek lekker!
Flensjes recepten
Stapel op flensjes
Ingrediënten
Aantal personen
125 gram tarwebloem | |
0.5 theelepel zout | |
3 middelgrote eieren | |
300 ml volle melk | |
6 eetlepel vloeibare boter |
Dit heb je nodig
beslagkom
Flensjes met kriekensaus
Zin in een lekker zoet en fruitig nagerecht? Deze flensjes met warme kersen en een saus van kriekbier zijn heerlijk, zeker met een lekker bolletje vanilleroomijs erbij.
Warme kersen en kriekensaus
Breng in een steelpan de helft van een flesje kriekbier, een half zakje vanillesuiker, 2 eetlepels suiker en 1 mespunt kaneel aan de kook. Voeg 300 gram kersen toe en warm 3 minuten mee. Roer 2 theele...
02:40
Nog meer pannenkoeken
Hartige pannenkoeken