Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

De Oostenrijkse kaiserschmarrn is een luchtige pannenkoek die in de pan in stukken wordt gehakt met een houten spatel. Traditioneel wordt kaiserschmarrn geserveerd met pruimencompote en poedersuiker, maar tegenwoordig zijn er talloze variaties!

Kaiserschmarrn maken

Kaiserschmarrn maken

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
  3. Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de jam.