Hollandse nagerechten

Zoek je typisch Hollandse nagerechten? De beste recepten speciaal voor jou, zoals hangop met fruit, warme appeltaart en heerlijke pudding. Maak ze zelf!

Peren met bitterkoekjesroom

Ingrediënten

Aantal personen

0.5 zak bitterkoekjes

0.5 bakje amandelschaafsel

2 zoete, sappige peren

1 bekertje slagroom

0.5 zakje klopfix

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  1. Leg de bitterkoekjes op een grote schaal en laat onafgedekt in 4 uur uitdrogen.

  2. Maal de bitterkoekjes fijn in de keukenmachine. Rooster ondertussen het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Doe op een bord en laat afkoelen.

  3. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 4 bordjes. Doe de slagroom met de klopfix in een kom, klop stijf en schep voorzichtig de bitterkoekjeskruim erdoor.

  4. Verdeel de bitterkoekjesroom over de peren en garneer met het amandelschaafsel.