Mosselsoep
Mosselen koken? Gooi het vocht niet weg, maar maak er mosselsoep van. Een chowder bijvoorbeeld, of romige mosselsoep. En wat dacht je van Thaise mosselsoep? Zet snel je mosselpan of soeppan op het vuur en mosselen koken maar!

Chowder Amerikaanse mosselsoep
Ingrediënten
4 personen
1 el
zonnebloemolie
50 g
gerookte spekreepjes
1 kleine
ui
1
visbouillontablet
1 kg
mosselen
1 dunne
prei
1 blikje
mais
100 g
geslagen room
3 el
croutons
- Verhit de olie in een soeppan en bak de spekjes zachtjes uit. Fruit de ui 3 min. mee. Voeg 750 ml water en de visbouillontablet toe en breng alles aan de kook. Leg de mosselen in de pan en kook ze ca. 8 min. zachtjes.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de bouillon. Laat ze iets afkoelen en verwijder niet geopende mosselen. Pel van de rest ruim 3/4 deel.
- Breng de soep met de prei, mais en room aan de kook. Voeg alle mosselen toe en laat in enkele minuten goed warm worden. Breng pittig op smaak met peper en verdeel de soep over 4 diepe borden. Serveer de croutons apart erbij.