- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Popcorn maken: hoe pof je ze in de pan?
Popcorn zelf maken is heel eenvoudig, ook zonder popcornmachine. Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur en laat de olie goed heet worden. Dit kun je testen door de steel van een houten lepel in de olie te dopen. Als er luchtbelletjes verschijnen, is de olie heet. Giet vervolgens een laagje gedroogde maiskorrels in de pan en doe de deksel erop. Schud de pan, zodat alle korrels met olie bedekt worden. Doe niet te veel maiskorrels in de pan, want ze worden 7 tot 8 keer zo groot. Laat ze poppen en schuif de deksel schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schud de pan nog een keer. Zet het vuur uit als er geen maiskorrels meer poppen. Laat de deksel nog even op de pan zodat ook de laatste korrels popcorn kunnen worden. Breng op smaak met wat zout (of poedersuiker voor zoete popcorn). Let op: de pan wordt zeer heet, dus gebruik ovenwanten of een theedoek bij het schudden.
Is popcorn een gezonde snack?
Zeker als je popcorn zelf maakt, is het een relatief gezonde, caloriearme snack. Pas op met het toevoegen van zout. Vervang het door bijvoorbeeld (gerookte) paprikapoeder, cajunkruiden of andere kruiden die je lekker vindt. Deze soto-popcorn is een gezondere keuze dan kant-en-klare popcorn, omdat het minder zout bevat.
Popcorn maken
In deze instructievideo laten we je zien hoe je popcorn kunt maken. Popcorn is gepofte suikermaïs. Je gebruikt voor popcorn gedroogde maïskorrels.
Popcorn maken:
Zet een grote pan op het vuur en schenk er een dun laagje zonnebloemolie in. Zorg dat de hele bodem met olie bedekt is. Laat de olie goed heet worden maar niet walmen. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je een pa...
01:20
Laat de kids nog meer uitdelen