Cantaloupe
Cantaloupe

Cantaloupe

Je bent deze meloen waarschijnlijk wel eens tegengekomen in de supermarkt: de cantaloupe. Met z’n oranje vruchtvlees en de heerlijk aromatische smaak is het een populaire vrucht om te eten als tussendoortje of als dessert.

Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood

Meloensalade met rauwe ham, munt en geroosterd brood

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in de lengte in dunne plakken. Besprenkel met de helft van de olie, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 min. in het midden van de oven knapperig. Draai halverwege om, zodat de plakken brood gelijkmatig bruin worden.
  2. Halveer de meloen. Verwijder de pitten door ze er met een lepel uit te scheppen. Snijd de helften in 4 parten en schil de parten met een klein mes. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Halveer de tomaatjes.
  3. Schep de meloen en tomaatjes op een platte schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de ham in iets kleinere stukken en verdeel over de meloen. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Hak de munt fijn. Bestrooi de salade met de munt en besprenkel met de rest van de olie. Leg de plakken geroosterd brood ernaast.