Ananas
Ananas

Ananas

Waan je in de tropen met deze sappige gele vrucht. Ananas is heerlijk in zoete gerechten, maar ook hartig kun je er alle culinaire kanten mee op.

Is ananas gezond?

Is ananas gezond?

In ananas zit van nature vitamine C, een vitamine die het immuunsysteem ondersteunt. Bovendien helpt het je lichaam om ijzer op te nemen. Zoals bij elke fruitsoort kun je het beste de hele vrucht eten en niet alleen het sap van de ananas drinken. Het sap bevat veel suiker en juist minder belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en vitaminen. Daarnaast geeft het minder snel een verzadigd gevoel dan het eten van fruit, waardoor je relatief veel calorieën binnenkrijgt.

Wanneer is een ananas rijp?

Je kunt testen of een ananas rijp is door er een blaadje uit te trekken. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de ananas rijp! Daarnaast heeft rijpe ananas een heerlijk zoete geur. De kleur van de schil zegt niets; ook een groene ananas kan rijp zijn.

Wanneer is een ananas rijp?
Ananas op pizza?

Ananas op pizza?

Je kunt ananas prima op een pizza doen: de combinatie van zoet en hartig vinden veel mensen lekker. Kies voor ananas met ham om een pizza Hawaï te maken, of beleg de pizza met allerlei verschillende ingrediënten, zoals deze ‘quattro gusti’ of deze pizza met ananas en parmaham.

Gegrilde ananas

Gegrilde ananas

Ingrediënten

4 personen

½

ananas

1 el

lichtbruine basterdsuiker

250 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • barbecue

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de halve ananas met kroon in 4 parten en verwijder de kern. Rooster de parten 4-6 min. op de barbecue. Leg ze op een schaal, bestrooi met de basterdsuiker en leg ze nog even terug op de barbecue. Serveer met mascarpone.