Snelle recepten

Snelle recepten die in 15 min. klaar zijn: het kan! Gelukkig, want het is best een uitdaging om snel een maaltijd op tafel te zetten. Zeker in combinatie met sporten, kids wegbrengen of gewoon omdat je vlug iets wilt eten. Met deze recepten lukt het je in no time.

Snelle pad thai maken
Snelle pad thai maken

Snelle pad thai maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 220 g Koh Thai rice noodles
  • 2 liter kokend water
  • 1 limoen
  • 4 el vissaus
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 300 g kipfilethaasje
  • 50 g gezouten pinda's
  • 3 el tamarindepasta
  • 3 middelgrote eieren
  • 3 el arachideolie
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 125 g taugé
Zet producten op mijn lijst
  1. Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
  2. Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof.
  3. Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
  4. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
  5. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.

Snelle pad thai

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken pad thai met kipfilet. RijstnoedelsDoe 220 gram rice noodles in een ruime kom en schenk er 2 liter kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 minuten staan en giet af. Roerbak-eitjePers ondertussen 1 limoen uit en meng het sap met 4 eetlepels ketchup, 4 eetlepels vissaus en 2 eetlepels donkere basterdsuiker. Snijd 300 gram kipfilethaasjes in stukjes van 1 centimeter. Hak 50 gram gezouten pinda’s grof. Klop 3 eieren los met peper en zout. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok en roerbak de eieren 1 minuut. Schep uit de wok en houd apart. Lekker met pinda’sVerhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de kip en 400 gram Thaise roerbakmix 4 minuten. Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, 125 gram taugé en de noedels toe en roerbak nog 1 minuut. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.
02:22