Muffinrecepten

Zelf muffins bakken is een eitje met deze recepten. En met onze handige tips staat jouw tafel binnen een mum van tijd vol met deze geurige warme broodjes. Kom hier meer te weten over muffins bakken.

Glutenvrije meergranen muesli-muffins
Glutenvrije meergranen muesli-muffins

Glutenvrije meergranen muesli-muffins

Ingrediënten

voor 12 porties
  • 450 g AH Vrij van gluten broodmix meergranen
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl kaneel
  • 350 ml kraanwater
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 120 g ongebrande notenmix
  • 80 g rozijnen
  • 1 el zonnebloemolie

Nodig in de keuken

  • muffinvorm met 12 holtes
  1. Doe de broodmix, gist en kaneel in een kom. Maak een kuil in het midden en schenk daar het water en de olie in. Kneed 5 min. met een mixer met deeghaken. Meng noten en rozijnen met de hand door het deeg.
  2. Vet de muffinvorm in met de olie. Verdeel het deeg over de 12 holtes. Dek af met vershoudfolie en laat 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het folie van de muffinvorm en bak de muffins in 15 min. bruin en gaar. Laat de muesli-muffins 15 min. afkoelen in de vorm. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.