Budgetrecepten

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze recepten zet je voor ongeveer € 2,50 p.p. grootse gerechten op tafel.

Budgetrecepten

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst en sweet chilisaus
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst en sweet chilisaus

Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst en sweet chilisaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g Thaise wokgroente
  • 1 el Euroma Thaise kruiden wokgroente
  • 160 g stukjes als van kip
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 4 el zoete chilisaus
Zet producten op mijn lijst
  1. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de kruiden op hoog vuur. Voeg de stukjes als van kip toe en bak 5 min. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Roer goed door.
  2. Verdeel over borden en besprenkel met de sweet chili saus.

Budget recepten van Allerhande: onder €2,50 p.p.

Allerhande’s budgetregels: hoofdgerechten die € 2,50 p.p. kosten, berekend o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden. Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje en kies zo veel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, ook goedkoper dan buiten het seizoen én meestal ook nog in de bonus.

Handig: 1x koken en 2x eten! Maak een dubbele portie en vries de extra hoeveelheid in. Zoals deze budgetproof stamppot met extra groenten, prei-tuinerwtensoep en handig in te vriezen tomatensaus voor bijv. pasta.

Koken met Prijsfavorieten

Een goedkope maaltijd op tafel zetten? Prijsfavorieten van AH zijn het antwoord. Die zijn namelijk altijd goed én altijd goedkoop. Bij Albert Heijn hebben we een groot assortiment. Om daar als Prijsfavoriet uit te komen, lukt je niet zomaar! Alleen producten van topkwaliteit met een altijd lage prijs halen de selectie. Inmiddels zijn er al ruim 1000 Prijsfavorieten, en het worden er elke dag meer. Je herkent ze zowel in de winkel als op ah.nl/prijsfavoriet aan het blauwe duimpje. Dus als je het blauwe duimpje ziet, zit je gebakken!

Bonuskoken: weekmenu

Ben je op zoek naar een lekker, voordelig weekmenu? Dan zit je goed met Bonuskoken. Hier vind je namelijk een weekmenu met 5 gevarieerde maaltijden met ingrediënten uit de Bonus. Smakelijk voordeel!

Stel makkelijk je voordelige weekmenu samen

Een week voordelig en gevarieerd eten lijkt lastig, maar met de juiste recepten vol Prijsfavorieten is het heel makkelijk en ook nog goedkoop! Wil jij hulp bij het plannen van een voordelig weekmenu vol Prijsfavorieten? Ga dan naar de AH app en stel snel & makkelijk jouw eigen weekmenu samen.

Risotto met tuinerwten, spek en ui

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Wat heb je nodig? Een portie geduld! Houd je risotto in de gaten en blijf goed roeren. Zet je vuur niet te hoog en voilá: een heerlijke risotto met tuinerwten, spek en ui.
00:36