Goedkoop gezond eten

Goedkoop gezond eten

Gezond eten hoeft echt niet altijd duur te zijn. Als je weet waar je op moet letten tijdens het boodschappen doen, zet je met een klein budget een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel. Kijk ook eens bij AH Gezond Vooruit en probeer het zelf!

Erwtensoep met geitenkaas en komijn

Erwtensoep met geitenkaas en komijn

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de helft van de ui met ⅔ van de komijn 2 min. Voeg de spliterwten, het laurierblaadje en water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken, roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen toe aan de soep en laat met de deksel op de pan nog 50 min. zachtjes koken, roer af en toe. Roer de laatste 5 min. de tuinerwten en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het laurierblaadje.
  3. Meng ondertussen de rest van de ui en de rest van de peterselie met de azijn. Meng de rest van de komijn door de geitenkaas.
  4. Serveer de erwtensoep met een lepel geitenkaas en garneer met de zure ui.
Gezond en goedkoop eten: hoe doe je dat?

Gezond en goedkoop eten: hoe doe je dat?

Voor goedkoop en gezond eten kun je het beste onze Prijsfavorieten in de gaten houden en goed kijken naar wat er in de Bonus is. Kijk dan vooral bij de groenten en fruit, maar ook bij de houdbare producten. Haal bijvoorbeeld een extra voorraadje bonen, linzen en kikkererwten in blik, als deze scherp geprijsd zijn. Gezond, voedzaam en betaalbaar!

Wat zijn Prijsfavorieten?

De Prijsfavorieten van Albert Heijn zijn producten van topkwaliteit voor een lage prijs. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. In de categorie groente en fruit heb je meer dan genoeg keuze, van spinazie tot geschrapte worteltjes. Maar ook in de andere categorieën is veel gezonds te vinden. Wat dacht je van ongebrande walnoten, magere zuivelproducten, volkorenbrood en tofu? Kijk hier voor meer informatie over Prijsfavorieten.

Wat zijn Prijsfavorieten?
Hoe kan ik het beste (week)boodschappen doen?

Hoe kan ik het beste (week)boodschappen doen?

Controleer eerst je koelkast, vriezer en voorraadkast. Zo weet je wat je in huis hebt en hoef je niets dubbel te kopen. Probeer een weekmenu te maken en schrijf op wat en hoeveel je nodig hebt van alles. Handig om daarbij producten te gebruiken die je in meerdere gerechten kunt verwerken. Maak bijvoorbeeld een dag deze bulgur met bloemkool en eet de volgende dag zelfgemaakte bloemkoolrijst. Als je een boodschappenlijstje maakt koop je eenmaal veel gerichter en gooi je minder weg. Een geschreven briefje werkt prima, maar een digitale lijst in je AH app is nog handiger. Je kunt ‘m gemakkelijk aanvullen en je raakt ‘m nooit kwijt. Download de app in de App Store of Google Play.

Wat kost het ongeveer per dag om gezond te eten?

Onderzoekscentrum Nibud heeft in samenwerking met het Voedingscentrum berekend wat gezond eten per persoon, per dag kost. Ze hebben hierbij rekening gehouden de grootte van jouw huishouden. Hoe meer personen in een huishouden, hoe meer een maaltijd kost, maar daar staat tegenover dat inkopen doen en koken voor meer personen vaak goedkoper is. Daarom zijn de kosten voor een groot huishouden gemiddeld lager. Heb je maar een klein huishouden? Je kunt ook één keer koken, voor twee avonden. Dan kun je groot (en dus vaak goedkoper) inkopen doen! Kijk wat de kosten voor jouw huishouden zijn in de verschillende tabellen op de website van het Nibud.

Wat kost het ongeveer per dag om gezond te eten?