Boen de citroen schoon. Schaaf met een dunschiller 2 gele reepjes van de halve citroen. Klop de maizena los met 50 ml melk (per 4 personen). Verwarm de rest van de melk in een pan met de citroenschil en het kaneelstokje tot het net begint te koken. Zet het vuur uit.
Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een pan de eidooiers los met ¾ van de suiker. Voeg het maizenamengsel toe en roer erdoor.
Zeef de melk en voeg al kloppend met een garde de warme melk toe. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur ca. 3-4 min. tot er een dikke vla ontstaat.
Verdeel over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karameliseer met de crème-brûléebrander. Serveer direct.
Goedkope toetjes
Goedkope toetjes maken hoeft helemaal geen uitdaging te zijn. Met deze feestelijke lijst - van crema catalana tot aardbeientrifle en bananenijs - zet je budgetvriendelijke toetjes op tafel. Daar word je blij van!
*max. €2,50 p.p berekend op basis van 4 personen, prijswijzigingen voorbehouden.
Crema Catalana
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 citroen | |
25 gram maizena | |
500 ml volle melk | |
1 kaneelstokje | |
4 middelgrote eieren | |
200 gram kristalsuiker |
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
crème brûlée-brander
Aardbei-mascarponetrifle
Alléén maar lekkere ingrediënten in deze trifle met aardbeien en cantuccini. Bekijk de receptvideo en ga zelf aan de slag met dit lekkere (zomerse) nagerecht.
Roommengsel
Klop 250 milliliter slagroom met 50 gram poedersuiker in een kom stijf. Meng 250 gram mascarpone door de slagroom. Roer 4 eetlepels aardbeienjam los en schep het door het roommengsel. Je hoeft het mengsel nie...
01:58
Meer kerstdesserts