Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel ⅘ van de pistache over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 min. in de oven. Meng de espresso met de amandellikeur in een diep bord en laat afkoelen.
Scheid ondertussen de eidooiers van de eiwitten. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de dooiers, de suiker en de vanillesuiker in een kom met een handmixer met gardes in 5 min. tot een crème die licht van kleur is. Maal de warme pistachenoten met het zout in 5 min. zo fijn mogelijk. Voeg de olie toe en maal nog 5 min. tot een smeuïge pasta. Laat staan tot gebruik.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Roer met een spatel in een kom de mascarpone en crème fraîche los met de pistachepasta. Meng voorzichtig in delen het eimengsel en het citroenrasp erdoor.
Breek de lange vingers door de helft. Dip de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over de bodem van de glaasjes. Verdeel de helft van het pistachemascarponemengsel erover. Herhaal.
Zeef de cacaopoeder boven de glaasjes. Dek ze af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. De tiramisu is het lekkerst als je hem 1 nacht in de koelkast laat staan.
Maal de rest van de pistache zo fijn mogelijk. Verdeel over de glaasjes en serveer direct.
Toetjes in een glaasje
Toetjes in een glaasje zijn de perfecte kerstdesserts, want zo’n toetje in een glas ziet er meteen feestelijk uit. En jij bepaalt voor welke laagjes je gaat, of dat nu eton mess, cheesecake of peer is. Vullen maar, die glaasjes!
Pistachetiramisu in een glaasje
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram biologische ongebrande pistachenoten | |
100 ml espresso | |
30 ml Disaronno originale amaretto | |
6 middelgrote scharreleieren | |
80 gram kristalsuiker | |
8 gram vanillesuiker | |
0.25 theelepel zout | |
1 theelepel zonnebloemolie | |
1 biologische citroen | |
250 gram mascarpone | |
125 ml crème fraîche | |
10 lange vingers | |
1 eetlepel cacaopoeder |
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
vershoudfolie
Eton mess trifle
Dol op eton mess? Dit eton mess recept in de vorm van kleine trifle toetjes is wat je zoekt! Gemakkelijk te maken en bovendien een echte eyecatcher met meringue, slagroom en rood zomerfruit.
INGREDIËNTEN
500 g zomerfruit (diepvries)
75 g suiker
500 ml slagroom
4 grote citroenmeringues*
5 g munt (bakje 15 g)
hoge glazen scha...
00:22
Meer kerstdesserts