Kip is slank én snel klaar, perfect voor een salade of wokgerecht. Door de neutrale smaak kun je eindeloos variëren met kip. Zelfs vis en kip zijn een smakelijk duo!  

Kip bereiden
Met kip kun je alle kanten op: pocheren, stomen, stoven, bakken, grillen en met een paneerlaagje kun je hem zelfs frituren. Ook lekker: verse kippenbouillon maken voor de lekkerste soepen of kip uit de oven. Het populairste recept met kip van Allerhande is kip in de hoed: een hartige taart met kip, kersen, gember, kerrie, crème fraîche en kaas, onder een ‘hoed’ van bladerdeeg.

Wil je een echte snelle maaltijd, dan kies je voor gerookte kip. Deze kun je direct eten en kun je zelfs gesneden kopen, dat is pas makkelijk! Maak bijvoorbeeld de makkelijke caesarsalade met tomaat of wraps met gerookte kip en avocado.

Kip bewaren
Bewaar rauwe kip in de koelkast nooit langer dan de aangegeven houdbaarheidsdatum. Gare kip is drie tot vier dagen gekoeld houdbaar. Je kunt kip ook invriezen en weer ontdooien in de koelkast.

Biologisch eten
Is biologisch eten lekkerder? Wij vinden van wel. Biologische kippen bijvoorbeeld, hebben meer tijd en ruimte om op te groeien, scharrelen buiten en eten elke dag biologisch graan. En dat proef je. De biologische kip van Albert Heijn heeft 3 sterren van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Op www.dierenbescherming.nl vind je hierover meer informatie.

Lees meer

Kip (2.271)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.