- 1
- 2
- 3
Roti
Dol op roti? Je kunt het natuurlijk afhalen, maar zelf maken kan ook! Wij geven je tips en trucs voor de lekkerste roti.
*op deze pagina zijn ook recepten te vinden die hun inspiratie vinden in authentieke roti, en afwijken van de originele receptuur (bijv. door een andere currysoort, groenten of producten uit de winkel).
Ingrediënten

Wat is roti?
Roti (Hindoestaans voor ‘brood’) is een platbrood, dat eruitziet als een pannenkoek. Het brood werd eind 19e eeuw meegenomen door Hindoestaanse immigranten uit India en groeide uit tot een van de nationale gerechten van Suriname. Het deeg wordt verrijkt met gebakken spliterwten en masala-kruiden, en vervolgens uitgerold tot pannenkoekgrootte. Daarna wordt de roti gebakken op een hete plaat en regelmatig ingesmeerd met olie. De roti met kip, aardappelen en kousenband is misschien de bekendste, maar er bestaan honderden varianten.

Welke rotivellen gebruik je?
Je kunt kant-en-klare rotivellen kopen van diverse merken, die allemaal hun eigen smaak en textuur hebben. Er zijn verschillende soorten, namelijk Surinaamse en Indiase. Maar je kunt rotivellen ook helemaal zelf maken, bijvoorbeeld met dit recept voor roti met kip. Iets meer werk, maar wel ontzettend lekker!
Direct aan de slag
Meer Surinaams