Pastarecepten met kip
Pastarecepten met kip

Pastarecepten met kip

Een zomerse pastasalade met gerookte kip, linguine met kipgehaktballetjes of de perfecte pasta pesto. Onze pastarecepten met kip (en ander gevogelte) zijn te lekker om te laten staan.

Gegrilde kip in romige biersaus maken: zo doe je dat

Gegrilde kip in romige biersaus maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

2

witte uien

15 g

verse platte peterselie

1 el

milde olijfolie

250 ml

kookzuivel

½

kippenbouillontablet

330 ml

La Trappe Blond

2

scharrelkipfilets

300 g

tagliatelle

600 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • grillpan

  1. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Voeg de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de kookzuivel, bouillontablet en het bier toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilet 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Giet de tagliatelle en broccoli af. Meng de tagliatelle met de saus en peterselie. Verdeel over de borden en verdeel de kipfilet en broccoli erover.