Lychee
Lychee

Lychee

Lychees zijn heerlijk in fruitsalades en in toetjes. Je kunt er borrelhapjes van maken met een stevig 30+ kaasje erbij of ze heerlijk combineren in gerechten met noedels Zeker het proberen waard!

Wat is lychee?

Wat is lychee?

De lychee is een ronde of ovaalvormige vrucht, die ongeveer net zo groot is als een pruim. De vruchten groeien in grote trossen aan een boom. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de lychee van wit naar roze tot rood. Hoe donkerder van kleur, hoe rijper en zoeter de lychee. Het vruchtvlees is glazig wit en stevig van structuur. De vrucht is heerlijk sappig en zoet van smaak en heeft een kruidige aroma.

Hoe pel je lychee?

De lychee heeft een stevige rode schil die licht gebobbeld is en leerachtig aanvoelt. In het midden van het vruchtvlees zit een dikke donkere pit. Druk met twee duimen op het midden van de schil, op deze manier breekt de schil open. Nu kan de vrucht gepeld worden. Je kan het vruchtvlees van de pit af eten, of met behulp van een mesje eerst de pit verwijderen.

Hoe pel je lychee?
Zijn lychees gezond?

Zijn lychees gezond?

De lychee is gezond omdat het fruit is en past binnen een gezonde levensstijl. Daarnaast is de vrucht een bron van vitamine C en koper. Vitamine C draagt bij aan een vermindering van vermoeidheid. Ook zorgen koper en vitamine C mede voor een goede weerstand.

Wanneer is het lychee seizoen?

Lychees zijn tropische vruchten en komen dus altijd vanuit het buitenland. Lychees worden voornamelijk geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika en Madagaskar in de maanden november, december en januari. Dan is de aanvoer het groots en is de kwaliteit het beste, dus dit is het seizoen van de lychees.

Wanneer is het lychee seizoen?
Lycheesalade

Lycheesalade

  1. Laat de lychees uitlekken en vang de siroop op. Halveer de aardbeien, meng het fruit en verdeel over wijnglazen. Besprenkel het fruit in elk glas met 1 el opgevangen siroop. Schenk de wijn over het fruit en garneer met een blaadje munt.