Risotto met porcini en kaaskoekjes (advertorial)
Risotto komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt met riso arborio (rijstsoort), die voor een romige textuur zorgt. Porcini (eekhoorntjesbrood) zijn een echte delicatesse in Italië en passen prima bij een risotto.
510 kcal
20 min. bereiden, 10 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
30 g
500 ml
175 g
1
2 tenen
125 g
125 g
7.5 g
1 el
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande special - Wereldsmaken 2025
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Bak in ca. 10 min goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Breng in een pan met dikke bodem het water in een pan aan de kook en kook de risotto op middelhoog vuur 12 min. Roer af en toe door. Haal de pan van het vuur en laat nog 1 min. staan.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de shiitake en kastanjechampignons in plakjes. Snijd de peterselie grof.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paddenstoelen 5 min.
Meng de groente en ¾ van de peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Breek de parmezaankoekjes in grove stukken en verdeel erover.
- combinatietipLekker met gegrilde kip of burrata.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Risotto met porcini en kaaskoekjes (advertorial)
Risotto komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt met riso arborio (rijstsoort), die voor een romige textuur zorgt. Porcini (eekhoorntjesbrood) zijn een echte delicatesse in Italië en passen prima bij een risotto.

hoofdgerecht
2 personen
510 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Bak in ca. 10 min goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Breng in een pan met dikke bodem het water in een pan aan de kook en kook de risotto op middelhoog vuur 12 min. Roer af en toe door. Haal de pan van het vuur en laat nog 1 min. staan.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de shiitake en kastanjechampignons in plakjes. Snijd de peterselie grof.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paddenstoelen 5 min.
Meng de groente en ¾ van de peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Breek de parmezaankoekjes in grove stukken en verdeel erover.
combinatietip:Lekker met gegrilde kip of burrata.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
30 g Parmigiano Reggiano
500 ml water
175 g Knorr risotto bospaddenstoelen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
125 g shiitake
125 g kastanjechampignons
7½ g verse platte peterselie
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier




