Risotto met porcini en kaaskoekjes (advertorial)

Risotto komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt met riso arborio (rijstsoort), die voor een romige textuur zorgt. Porcini (eekhoorntjesbrood) zijn een echte delicatesse in Italië en passen prima bij een risotto.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper. Bak in ca. 10 min goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

  2. Breng in een pan met dikke bodem het water in een pan aan de kook en kook de risotto op middelhoog vuur 12 min. Roer af en toe door. Haal de pan van het vuur en laat nog 1 min. staan.

  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de shiitake en kastanjechampignons in plakjes. Snijd de peterselie grof.

  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paddenstoelen 5 min.

  5. Meng de groente en ¾ van de peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Breek de parmezaankoekjes in grove stukken en verdeel erover.

  • combinatietipLekker met gegrilde kip of burrata.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Risotto met porcini en kaaskoekjes (advertorial)

Risotto komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt met riso arborio (rijstsoort), die voor een romige textuur zorgt. Porcini (eekhoorntjesbrood) zijn een echte delicatesse in Italië en passen prima bij een risotto.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig