Tomaten-eistoof met rijst (advertorial)

Een supersmakelijke stoof in 30 minuten? Met een pittige tomatensaus als basis en romige stukjes roerei erdoor, ben je dus echt zó klaar. Lekker met rijst of brood om mee te dippen.

625 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Schil ondertussen de gember en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Snijd de bosuitjes in dunne ringen, hou het witte en groene deel apart. Halveer de snoeptomaatjes. Klop de eieren los met de sojasaus, sesamolie en peper.

  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg het ei toe. Roer rustig door met een spatel wanneer het ei rondom een bubbelrandje heeft. Schep op een bord zodra het ei gestold is.

  4. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de gember en het witte deel van de bosui 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 2 min. mee. Schenk de Tomato Frito erbij en laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Plet de tomaten met de bolle kant van een lepel. Voeg het roerei toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de tomaten-eistoof erop en bestrooi met de rest van de bosui.

Gerelateerde recepten

Tomaten-eistoof met rijst (advertorial)

Een supersmakelijke stoof in 30 minuten? Met een pittige tomatensaus als basis en romige stukjes roerei erdoor, ben je dus echt zó klaar. Lekker met rijst of brood om mee te dippen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig