Groentesoep met tortelloni en kip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
- 1 zak groentemix asperges/haricot verts/peultjes/broc. (diepvries 375 g)
- 1 zak panklare prei (300 g)
- 1 teentje knoflook
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 bak tortelloni met ricotta en spinazie (250 g)
- 100 g geraspte pittige kaas
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipfilet bestrooien met zout en peper. In soeppan kruidenboter uit zak groentemix verhitten en kipblokjes dichtschroeien. Prei ca. 2 min. meebakken. Knoflook erboven uitpersen, bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water toevoegen. Aan de kook brengen en groentemix en tortelloni toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en soep nog 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta gaar is. Soep in vier grote kommen scheppen en serveren met geraspte kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 34 g
- vet 21 g