Risotto met gebakken garnalen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g diepvries tijgergarnalen
- 1 liter visbouillon van tablet
- 2 sjalotten
- 3 el semi-zongedroogde tomaten
- 4 el traditionele olijfolie
- 350 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 3 bosuien
Advertentie
Bereiden
- Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan. Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Voeg de gedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.
combinatietip:
Lekker met een salade van sperziebonen.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Risotto met gebakken garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met gebakken garnalen
- 500 g diepvries tijgergarnalen
- 1 liter visbouillon van tablet
Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
- 2 sjalotten
- 3 el semi-zongedroogde tomaten
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper de sjalot fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min.
- 350 g risottorijst
Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Voeg de gedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper.
- 100 ml witte wijn
Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.
Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min.
Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.
- 3 bosuien
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.
combinatietip:
Lekker met een salade van sperziebonen.