Breng 450 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min. Doe de risottorijst erbij en roerbak totdat de rijst glazig wordt. Schep de soepgroente erbij, roer de bouillon erdoor en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de laatste 5 min. de tuinerwten en hamblokjes erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.
- algemeenVervang de hamblokjes door stukjes rollade die u overhoudt na de feestdagen.
Gerelateerde recepten
Groenterisotto met ham

hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 450 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min. Doe de risottorijst erbij en roerbak totdat de rijst glazig wordt. Schep de soepgroente erbij, roer de bouillon erdoor en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de laatste 5 min. de tuinerwten en hamblokjes erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.
algemeen:Vervang de hamblokjes door stukjes rollade die u overhoudt na de feestdagen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 groentebouillontablet
2 el olijfolie
2 uien
250 g risottorijst
2 zakken soepgroente fijn tuinkruiden
1 pak tuinerwten
1 duopak hamblokjes