
Teriyaki
Teriyaki is een smakelijke kooktechniek waarbij gegrilde kip, vis, of groente een glaze krijgen van ‘tare’: een mengsel op basis van sojasaus, mirin (Japanse rijstwijn), suiker en soms sake. Bekijk snel de recepten!

Kip teriyaki met paprika maken: zo doe je dat
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 cm verse gember
- 1 el sesamolie
- 1 teen knoflook
- 8 kipfilethaasjes
- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el mirin
- 1 el donkere basterdsuiker
- 2 zoete puntpaprika's
- 200 g verse peultjes
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden spitskool
- Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
- Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
- Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
- Serveer de groenten met de kip.