Teriyaki
Teriyaki

Teriyaki

Teriyaki is een smakelijke kooktechniek waarbij gegrilde kip, vis, of groente een glaze krijgen van ‘tare’: een mengsel op basis van sojasaus, mirin (Japanse rijstwijn), suiker en soms sake. Bekijk snel de recepten!

Teriyaki recepten

Kip teriyaki met paprika maken: zo doe je dat
Kip teriyaki met paprika maken: zo doe je dat

Kip teriyaki met paprika maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 cm verse gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 kipfilethaasjes
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el mirin
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 200 g verse peultjes
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden spitskool
  1. Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
  3. Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
  4. Serveer de groenten met de kip.

Kip teriyaki met paprika

Wil je vanavond een Japanse maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan deze receptvideo voor kip teriyaki met knapperige puntpaprika. MarinerenSchil en rasp 1 centimeter verse gember. Meng de gember met 1 eetlepel sesamolie en pers er 1 teen knoflook boven. Leg er 8 kipfilethaasjes in en laat 15 minuten afgedekt staan. Doe ondertussen 4 eetlepels Japanse sojasaus, 4 eetlepels mirin en 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een kommetje...

02:40