Asperges met ham
Asperges met ham

Asperges met ham

Zodra de lente in aantocht is, begint het al te kriebelen: het is aspergetijd! De meest klassieke (en misschien wel de lekkerste) bereidingswijze is toch wel asperges met ham en een romige botersaus. Krieltjes en een ei erbij en klaar is Kees!

Asperges met ham, ei en botersaus maken: zo doe je dat

Asperges met ham, ei en botersaus maken: zo doe je dat

  1. Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
  4. Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
  5. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.