Bulgur
Bulgur

Bulgur

De ideale figurant in talloze gerechten: bulgur. Je hoeft bulgur maar kort te koken. Daarna kun je het bijvoorbeeld als bijgerecht serveren of als basis gebruiken voor een voedzame salade.

Bulgur koken

Bulgur koken

  1. Doe het water in de pan, breng eventueel op smaak met zout en breng aan de kook.
  2. Voeg de bulgur toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het deksel half op de pan en laat de bulgur 12 min. op laag vuur garen.
  3. Giet af en doe de bulgur terug in de pan. Roer de olijfolie erdoor.
Wat is bulgur?

Wat is bulgur?

Bulgur is een graanproduct, gemaakt uit verschillende soorten tarwe, maar vaak van durum (harde) tarwe. De korrels worden eerst gestoomd, vervolgens gedroogd en tot slot gebroken of gemalen. Het heeft een milde, nootachtige smaak en is makkelijk te bereiden. Bulgur is niet glutenvrij.

Bulgur: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Bulgur is een droog product en daardoor lang houdbaar: tot wel 9 maanden in je keukenkast. Bereide bulgur kun je in een afgesloten bakje of zakje in de koelkast 2 dagen bewaren; in de vriezer is het 3 maanden houdbaar. Bulgursalades kun je afhankelijk van de toevoegingen ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Knapperige toppings zoals noten en pitten kun je beter apart bewaren en pas vlak voor het serveren toevoegen, zodat ze niet zacht worden.

Bulgur: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?