Hollandse hoofdgerechten
Hollandse hoofdgerechten

Hollandse hoofdgerechten

Zoek je de beste recepten voor Hollandse hoofdgerechten? Een originele stamppot of dampende ovenschotel? Genoeg keus uit deze heerlijke Hollandse recepten.

Huzarensalade nieuwe stijl

Huzarensalade nieuwe stijl

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Halveer de romaatjes en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 el olie. Zet ca. 1 uur in de oven. Laat daarna afkoelen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen 5 min. in water met zout. Giet af, spoel koud en doe in een schaal.
  3. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook ze 3 min. Giet af, spoel koud en doe bij de aardappel. Kook de eieren 6-8 min. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
  4. Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de ham en dressing door de aardappel en asperge. Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. Garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum.