Oud en nieuw hoofdgerechten
Oud en nieuw hoofdgerechten

Oud en nieuw hoofdgerechten

Op zoek naar feestelijke hoofdgerechten voor oud en nieuw? Luid het nieuwe jaar in met stijl en kies jouw favoriete gerecht.

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

  1. Schil de pastinaak, snijd in stukken van 4 cm en vervolgens in parten. Snijd de sjalotten in parten. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de pastinaak en sjalot 20 min. op laag vuur.
  2. Voeg na 10 min. 1 el appelstroop toe en roer regelmatig op middelhoog vuur, zodat de stroop kan karamelliseren. Snijd de bieslook fijn en schep erdoor. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan, bestrooi de entrecotes met peper en zout en bak in 3 min. rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 10 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Laat het bakvet in de pan zitten. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de tijm en de kruidnagels toe aan het bakvet. Fruit 2 min. op laag vuur. Blus af met de Leffe blond en 2 el appelstroop. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat tot 1/3 inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de kruidnagels. Serveer de entrecote met de puree, pastinaak en jus.