- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Couscous en bulgur
Meer salades
Couscous en bulgur
Meer salades
Aantal personen
250 gram parelcouscous | |
350 gram verse haricots verts | |
1 eetlepel souq dukkah | |
1 rode ui | |
7.5 gram verse dille | |
1 gele paprika | |
1 citroen | |
3 eetlepel extra vierge olijfolie | |
150 gram AH Biologische feta 50+ | |
45 gram amandelstiften |
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de haricots verts in stukken van ca. 1 cm en kook de laatste minuut mee met de couscous. Giet af, meng met de dukkah en laat met de deksel op de pan staan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de dille fijn. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de parelcouscous en haricots verts met de ui, dille, paprika, het citroenrasp, het -sap en de olie. Verkruimel de feta en meng samen met de amandelstiften door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.