Pepersaus
Pepersaus

Pepersaus

Zelf pepersaus maken is ontzettend lekker en super easy. Binnen 20 minuten staat hij al op tafel. Lekker met kip, varkenshaas of een biefstukje.

Pepersaus recepten

Pepersaus maken
Pepersaus maken

Pepersaus maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 sjalot
  • 50 g ongezouten roomboter
  • ½ runderbouillontablet
  • 250 ml kraanwater
  • 25 g tarwebloem
  • 25 ml cognac
  • 2 tl zwarte-peperkorrels
  • 125 ml verse slagroom

Nodig in de keuken

  • vijzel
  1. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.