Punch
Punch

Punch

Zin in een bijzonder drankje? Zet dan punch op tafel! Het drankje bestaat vaak uit alcohol, fruit en suiker. Punch serveer je in een bowl met lepel, zodat iedereen zelf een glas vol kan scheppen. Gezellig dus: no pun(ch) intended!

Fruitpunch maken: zo doe je dat

Fruitpunch maken: zo doe je dat

  1. Meng in een grote kom het fruit uit het pakket voor punch met de Cointreau. Voeg ook de appletizer pomegranate en ijsblokjes toe en meng goed door elkaar.
Wat is punch?

Wat is punch?

Punch is een van origine warme drank, die waarschijnlijk uit India komt en via de Britten in Europa terecht is gekomen. Intussen zijn we er allemaal dol op en drinken we het drankje niet alleen warm, maar ook koud. Punch bestaat meestal uit alcohol (vaak rum), fruit en suiker. Het drankje is niet alleen qua ingrediënten, maar ook qua presentatie vergelijkbaar met sangria: beide dranken worden geserveerd in een grote bowl of karaf. Perfect voor een feestje!

Wanneer drink je punch?

Punch kun je eigenlijk altijd drinken. Het staat chic op tafel bij elk diner, dus wordt punch in veel landen gedronken als aperitief, een drankje vóór het eten. Maar punch is ook heerlijk verfrissend in de zomer, zoals deze zomerpunch. En in de winter ga je voor een winterpunch of juist voor de warme appelpunch met gember. Halloween-feestje? Jaag je gasten de stuipen op het lijf met onze Halloween-punch.

Wanneer drink je punch?
Hoe varieer je met punch?

Hoe varieer je met punch?

It’s up to you. De basis voor punch is fruit en je kunt met elke fruitsoort variëren. Ga in de winter voor sinaasappel of appel in combinatie met gember en kaneel. In de zomer smaakt je punch heerlijk met meloen, ananas en banaan. Ook met de alcohol kun je eindeloos variëren: van een prosecco-punch tot punch met rum, sinaasappellikeur of juist een alcoholvrije punch met appelsap en gembersiroop. Proost!