Quesadilla's
Quesadilla's

Quesadilla's

Letterlijk betekent het Mexicaanse woord quesadilla ‘kaasdingetje’. Kaas mag dan ook niet ontbreken op deze gestapelde tortilla’s. Je favoriete salsa erbij en aanvallen maar!

Quesadilla's maken: zo doe je dat

Quesadilla's maken: zo doe je dat

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de champignons in dunne plakjes en de koriander fijn. Voeg de champignons en chipotle in adobosaus toe aan de ui en knoflook en bak alles in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om en zorg dat het vocht verdampt. Roer ¾ van de koriander erdoor. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Veeg de pan schoon en laat op het vuur staan.
  3. Verhit beide koekenpannen op matig vuur. Leg in elke pan een tortilla en verwarm 20 sec. Keer en beleg de helft van elke tortilla met 1 el mozzarella, 1 el champignons. en nog 1 el mozzarella en vouw de tortilla’s dubbel. Keer en bak de quesadilla’s 4 min. tot de kaas is gesmolten en de tortilla’s goudbruin zijn. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm onder aluminiumfolie. Maak zo de rest van de quesadilla’s met de rest van de tortilla’s, kaas en champignons. Halveer de quesadilla’s.
  4. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Verdeel de quesadilla’s over borden of een schaal, bestrooi met de jalapeño en de rest van de koriander. Serveer met de salsa.
Wat zijn quesadilla's?

Wat zijn quesadilla's?

Een quesadilla is twee mais- of bloemtortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en eventueel vlees of vis. Die tortilla’s bak je in een koekenpan totdat de kaas is gesmolten. Een soort Mexicaanse tosti dus! Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken voor de vulling, zoals bij deze quesadilla met tonijn, kip-quesadilla of quesadilla met gehakt. Een plantaardige versie maken kan ook, van bijvoorbeeld vegan kaas, avocado, paprika en mais. Voor een kleinere portie gebruik je een enkele tortilla die je dubbelvouwt

Quesadilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Je kunt een quesadilla eenmaal gebakken 2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren. Warm de quesadilla ca. 8 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C, dan is-ie het lekkerst. Je kunt de quesadilla ook invriezen, maar de tortilla wordt dan een stuk slapper. Bewaar de tortilla dus liever apart van de vulling. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar. Toch een quesadilla ingevroren? Haal ’m de avond voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast. Verwarm de quesadilla zoals hierboven beschreven.

Quesadilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?