Rösti
Rösti

Rösti

Dit Zwitserse gerecht wordt gemaakt van gekookte, geraspte aardappelen die in een koekenpan tot knapperige ‘koekjes’ worden gebakken. In de oorspronkelijke versie van rösti zit behalve aardappel ook gebakken spek en ui. Variëren? Vervang de aardappel door pastinaak of zoete aardappel.

Rösti recepten

Rösti maken: zo doe je dat
Rösti maken: zo doe je dat

Rösti maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 middelgroot ei
  • 25 ml vloeibare margarine
  1. Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.