Gegrilde romaine-aspergesalade

Receptvideo

- 02:15 min.

Door de sla en asperges te grillen, behouden ze hun lekker stevige bite. En dat gepocheerde eitje maakt het zo chic: perfect als je gasten hebt.

Sla grillen
Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, pers een halve teen knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Snijd 2 kropjes babyromainesla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met 1 eetlepel olijfolie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 minuten per kant.

Asperges grillen
Verwijder 2 centimeter van de onderkant van 700 gram groene asperges en bestrijk de asperges 1 eetlepel olijfolie. Gril de asperges 6 minuten. Keer regelmatig.

Ei pocheren
Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 centimeter water aan de kook. Voeg 2 eetlepels wittewijnazijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 minuten gaar worden. Schep het gepocheerde ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met nog 3 eieren.

Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp 50 gram Parmezaanse kaas erboven. Zo maak je gegrilde romaine-aspergesalade.