Aspergebroccoli
Aspergebroccoli

Aspergebroccoli

Aspergebroccoli is een opkomende groente vanuit Japan. Deze groente is erg functioneel. De bimi kan gewokt, gestoomt, geroosterd en gebakken worden. Oh, en je kan de bimi ook nog rauw eten. Hierdoor kan je er dus veel maaltijden mee maken. En net als alle groenten is de aspergebroccoli gezond. Handig is ook dat de groente lang bewaard kan blijven. Zo kan je er extra lang van genieten.

Wat is aspergebroccoli?

Wat is aspergebroccoli?

Aspergebroccoli is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. Deze groente heeft langere stengels dan een broccoli en de smaak gaat richting een asperge door de zoete toon die de groente heeft. Dit lekkers wordt in Nederland nog niet zo veel gebruikt, maar in de Aziatische keuken is het een populaire groente.

Hoe bewaar je aspergebroccoli?

De aspergebroccoli kan je een week bewaren, door de aspergebroccoli in een diepvrieszak of folie te stoppen om de groente vervolgens in de koelkast bewaren. De aspergebroccoli kan ook ingevroren worden. Dit doe je door de groente eerst ongeveer 3 min. te blancheren, af te laten koelen en het vervolgens in te vriezen in een diepvrieszak. Op deze manier blijft de aspergebroccoli tot wel 6 maanden goed. Soms zijn er verdwaalde gele bloemetjes in de groente te vinden. Dit is geen teken van mindere kwaliteit. Je kan de groente zonder gewoon eten.

Hoe bewaar je aspergebroccoli?
Gepocheerde kip met bimi en sesam

Gepocheerde kip met bimi en sesam

  1. Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de bimi in het vergiet en besprenkel met ⅔ van de sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de bimi in 8 min. gaar.
  3. Breng ondertussen een pan water met de knoflook, gember, ⅔ van de sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.
  4. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
  5. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de bimi met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.

Aan de slag met aspergebroccoli