Sinterklaastaart

Boterletter, speculaastaart of banketstaaf? Alle lekkerste taart en gebakrecepten voor Sinterklaas op een rij.

Chocoladetaart met kruidnoten
Chocoladetaart met kruidnoten

Chocoladetaart met kruidnoten

Ingrediënten

voor 12 personen
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 200 g pure chocolade 72%
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g crunchy speculoospasta
  • 200 g chocoladeglazuur
  • 13 speculaas
  • 150 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)

Nodig in de keuken

  • springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
  2. Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
  3. Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
  4. Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
  5. Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
  6. Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
  7. Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten