Sinterklaaskoekjes
Sinterklaaskoekjes

Sinterklaaskoekjes

Zelf koekjes bakken met Sinterklaas? De beste koekjesrecepten voor pakjesavond op een rij. Van speculaas en pepernoten tot pietenkoekjes en taaitaai.

Sinterklaaskoekjes recepten

Gemberkoek-cadeautjes maken
Gemberkoek-cadeautjes maken

Gemberkoek-cadeautjes maken

Ingrediënten

20 porties

1 mespunt

zout

½ tl

bakpoeder

1 el

gemberpoeder (djahé)

80 g

lichtbruine basterdsuiker

185 g

patenttarwebloem

70 g

ongezouten roomboter

2 el

bloemenhoning

1

middelgroot ei

1 doosje

schrijfstiften

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
  2. Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.