Recept afbeelding: Hutspot

Hutspot

Stamppot met aardappelen, peen en ui: dat is de basis voor de klassieke Hollandse hutspot. Saai, te vaak gegeten of te winters? Het kan ook anders! Ontdek hoe je deze klassieker een twist kunt geven.

Hoe bewaar je hutspot?

Afgekoelde hutspot kun je in een afgesloten bak max. 3 dagen bewaren in de koelkast. Liever langer bewaren? Vries de hutspot dan in. Houd er bij het invriezen rekening mee dat je het eventuele vlees eruit haalt, zodat de hutspot geen raar smaakje krijgt. Tip vóór het eten: laat de hutspot uit de vriezer een dag van tevoren ontdooien in de koelkast om de juiste smaak te behouden!

Hoe varieer je met hutspot?

Toe aan wat meer variatie? Dan zit je goed met hutspot. Door aan de basis-ingrediënten vlees of nog meer groenten toe te voegen, geef je de hutspot al snel een extra bite. Kies bijv. eens voor chorizoworst en knolselderij. Of wat dacht je van hutspot als snack? Probeer dan de hutspotwafels; ook lekker met een gehaktbal of een spiegelei. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is deze hutspotcrumble uit de oven iets voor jou. Hiermee zet je binnen een handomdraai een lekkere ovenschotel op tafel.