Aardappelschotel
Aardappelschotel

Aardappelschotel

Of je er nou een met gehakt, kip of groente maakt: een aardappelschotel uit de oven smaakt altijd! Ook nog eens eenvoudig te maken, want de oven doet het meeste werk. Hieronder staan onze lekkerste aardappelovenschotels op een rij.

Italiaanse aardappelschotel met geraspte kaas & tomaat

Italiaanse aardappelschotel met geraspte kaas & tomaat

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

800 g

Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

4

tomaten

250 ml

kookzuivel

200 g

De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+

900 g

AH Biologisch aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente en Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Meng de kookzuivel met ⅔ van de geraspte kaas, peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de roerbakgroente erover en schenk het roommengsel erover. Verdeel de tomaatplakken erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 35 min. gaar in de oven.