Aardappelschotel
Aardappelschotel

Aardappelschotel

Of je er nou een met gehakt, kip of groente maakt: een aardappelschotel uit de oven smaakt altijd! Ook nog eens eenvoudig te maken, want de oven doet het meeste werk. Hieronder staan onze lekkerste aardappelovenschotels op een rij.

Makkelijke aardappel-preischotel

Makkelijke aardappel-preischotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de preien in ringen, was ze en laat uitlekken. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en stamppotkruiden toe en bak 7 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Giet de zoete aardappel af en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-preimengsel over de ovenschaal. Verdeel de puree erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Zet de laatste 5 min. de ovengrill aan.