Zoete aardappelstamppot
Stamppot met zoete aardappel? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Zoete aardappelstamppot is weer eens een lekkere variatie op 'ons' nationale gerecht.

Zoete aardappelstamppot maken
Ingrediënten
4 personen
750 g
zoete aardappelen
250 g
kruimige aardappelen
125 g
chavroux frais nature 45+ kaas
50 g
ongezouten walnoten
1 el
traditionele olijfolie
2 tl
Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
800 g
koelverse gesneden prei
Dit heb je nodig
pureestamper
- Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
- Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.