Zoete aardappelstamppot
Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot

Stamppot met zoete aardappel? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Zoete aardappelstamppot is weer eens een lekkere variatie op 'ons' nationale gerecht.

Zoete aardappelstamppot maken

Zoete aardappelstamppot maken

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappelen

250 g

kruimige aardappelen

125 g

chavroux frais nature 45+ kaas

50 g

ongezouten walnoten

1 el

traditionele olijfolie

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan

800 g

koelverse gesneden prei

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  1. Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.