- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Stampen maar
Meer stamppot
Meer stamppot
Aantal personen
750 gram zoete aardappelen | |
250 gram vastkokende aardappelen | |
1 kg prei | |
1 eetlepel milde olijfolie | |
300 gram rundertartaar | |
2 theelepel vadouvan | |
150 gram pure geitenkaas 45+ |
pureestamper
Schil alle aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar en vadouvan op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de prei, tartaar en de helft van de geitenkaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de geitenkaas erover.